Een animatie laten maken.


Een animatie laten maken, hoe gaat dat in zijn werk? Hieronder een stappenplan van dingen die je kunt verwachten.

1. Het script

Samen met de klant wordt er een script geschreven. Dit is tevens de tekst voor de voice over artiest. De klant komt met een eerste opzet en wij passen het zo nodig aan en schrijven het om naar een pakkend verhaal in spreektaal.

2.  Het storyboard

Nadat het script is geschreven gaan we aan de slag met een storyboard. Allereerst doen we dit in een schetsmatige vorm. De klant ontvangt het storyboard als een stripverhaal. Samen met een beschrijving wat er gaat gebeuren per plaatje. Tegelijkertijd wordt de stijl van de animatie ontwikkeld. Wanneer er een akkoord over de stijl en het storyboard is bereikt ontvangt de klant het uitgewerkte storyboard in de juiste stijl.

3. De stijlontwikkeling

De stijl van de animatie wordt afgeleid van de huisstijl van het bedrijf of het project. Naar wens worden er verschillende voorbeelden aangeleverd  waar een keuze uit kan gemaakt worden. Wanneer nodig worden er aanpassingen verricht.

4. De voice over 

Wij stellen een aantal voice over stemmen voor waarvan we vinden dat die bij deze animatie zullen passen. Dit kan naar wens van de klant een mannen- of juist een vrouwenstem worden. Wanneer het script definitief is zullen we deze in laten spreken door de gekozen voice over stem. Naar wens zal de voice over artiest vervolgens aanpassingen verrichten.

5. Het animeren

Nadat bovenstaande punten zijn afgerond kunnen we gaan animeren. Het is belangrijk dat er bij deze stap geen aanpassingen meer komen van voorgaande stappen omdat aanpassingen na deze stap niet meer zo makkelijk te verrichten zijn. De klant ontvangt een eerste versie wanneer de animatie af is. Op het animatiewerk kunnen naar wens aanpassingen worden verricht.

6. De achtergrondmuziek

Bij het aanleveren van de eerste versie van de animatie zetten we er achtergrondmuziek onder. Naar wens leveren we meerdere opties aan waaruit gekozen kan worden. Wanneer de muziek naar wens is kopen we hem aan.

7.  De audio effecten

Is de animatie helemaal naar wens? Dan is de laatste stap het plaatsen van de audio effecten. Dit maakt de animatie helemaal af. Dit verzorgd onze sounddesigner voor ons. Wanneer de sound effecten zijn goedgekeurd is de animatie helemaal af.

8.  De oplevering

De oplevering van de animatie vind plaats in 3 varianten. Een variant voor Youtube en Vimeo. Een variant voor op de tablet en een Full HD variant. Het zou hiervoor fijn zijn als er doorgegeven wordt welke tablet de klant heeft. Mochten er speciale wensen voor bestandsformaten zijn dan horen we het uiteraard graag. Ook als er in de toekomst nog een ander formaat wordt gewenst dan kan dat altijd.

 

 


No Comments

Cancel